Skupaj v

e M o b i l n o s t
p r i h o d n o s t

eFrend združuje najboljše za sodobno mobilnost. Nasvet o primerni ePolnilnici, tebi primerni mobilnosti in storitve na ključ. Kot eFrend kupuješ in koristiš ugodnosti ter izveš marsikaj o eMobilnosti.

Kaj združuje eFrend?

eFrendove partnerske storitve in izdelki ti nudijo vse za uvod v eMobilnost ter še več za varno in dolgoročno uporabo eMobilnosti. Z eFrendovimi naročniškimi paketi je sodobna mobilnost dostopnejša kot kadar koli.

Kaj združuje eFrend?

eFrendove partnerske storitve in izdelki ti nudijo vse za uvod v eMobilnost ter še več za varno in dolgoročno uporabo eMobilnosti. Z eFrendovimi naročniškimi paketi je sodobna mobilnost dostopnejša kot kadar koli.

AMZS članstvo

Bodi brezskrben na vseh poteh. Tvoja varnost je naše poslanstvo.

Avant2Go

Izkušnja 100% električne mobilnosti z inovativno souporabo. Zelo preprosto do vozila - vedno, ko ga potrebuješ.

eKipedija

Zakladnica nasvetov in ekskluzivni programi izobraževanja za električno mobilnost. Za začetnike ali za profesionalce.

Storitve eMobilnosti na enem mestu

eFrend je tvoja vstopna točka za najem, servis in preverbo električnega avta, pa tudi za nasvet, nakup in vgradnjo polnilne infrastrukture.

eTrgovina

Najugodnejša ponudba izdelkov za električno mobilnost za naročnike eFrend. Tudi z montažo električnih polnilnic na ključ.

Številne ugodnosti

Uživaj ugodnosti, ki jih prinaša članstvo AMZS in Avant2Go. Zate, tvojo družino ali podjetje.

Največ eMobilnosti
z eFrend naročniškimi paketi

Z nakupom eFrend paketa koristiš storitve AMZS članstva za vsa svoja vozila, pri Avant2Go pa se voziš z električnimi avti. Hkrati v eFrend trgovini nakupuješ bistveno ceneje in imaš dostop do poučnih video vsebin. Tudi za obstoječe uporabnike Avant2Go in člane AMZS - s paketom še ugodneje! Obstoječi AMZS člani prvo leto, do izteka svojega članstva, plačate polovično ceno paketa. Obstoječi Avant2Go uporabniki dobite dobropis na svoj Avant2Go račun. Možna izbira razrezane cene - do 12 obrokov brez obresti! Zate, prijatelj, ceneje.

Prejmi popuste v
eFrend trgovini

eFrend naročniki uživajo posebne popuste.

eFrend
eKipedija

Privošči si strokovne video vsebine, spoznaj podrobneje teme iz eMobilnosti, dostopaj do člankov in delavnic. Za vse, ki želijo vedeti več. Pridobiš lahko tudi strokovni certifikat!

Pridruži se
eMobilni skupnosti

Pridruži se
eMobilni skupnosti

Najnovejši
nasveti in novice

Pogosta vprašanja in odgovori

Ali sem lahko pri eFrendu, če nimam električnega avta?

Seveda. Pri eFrendu lahko sodeluje vsak, ne glede na to, ali že vozi električni avto. Lahko si samo občasni obiskovalec eFrend portala, več pa izveš, če se prijaviš v portal. To storiš tako, da klikneš na »Prijava« v zgornjem desnem kotu strani. Tako boš prejemal aktualne novice in vabila na razne dogodke. 

Največ v vsakem primeru pridobiš, če kupiš eFrendov paket. Noben pogoj ni, da bi že imel električni avto. AMZS članstvo ti velja za vsak avto, ki ga boš v naslednjem letu vozil. Z denarjem, ki ga dobiš v Avant2GO denarnico na Avant2GO aplikaciji, si lahko privoščiš svoje prve vožnje z električnim avtom. In to vse bistveno ceneje, kot kjerkoli drugje. Če pa boš slučajno v naslednjem letu kupoval karkoli za električno mobilnost, pa lahko z naročnino na eFrendov paket na kar precej izdelkov ali storitev dobiš dobre popuste.

Kaj lahko storim, če sem že član AMZS in Avant2Go, bi pa rad postal tudi naročnik eFrenda, da pridobim ugodnosti?

Ob prijavi v eFrend naročniški paket označi, da si že član AMZS oziroma Avant2Go. To  storiš tako, da vpišeš svojo člansko številko in vrsto članstva, ki jo imaš pri AMZS, za Avant2Go pa je dovolj, da odkljukaš, da si član. Paziti moraš le, da nam daš isti e-mail, s katerim si že prijavljeni pri Avant2Go.

Za obstoječe člane AMZS znižamo naročnino za eFrenda, za obstoječe člane Avant2Go pa ti na tvoj obstoječi račun nakažemo znesek iz tvojega izbranega paketa. Če želiš hkrati povečati svoje članstvo pri AMZS, zgolj odkljukaj, da želiš povečanje in naročnino prilagodimo tvojim željam.

Ali lahko med trajanjem naročnine spremenim svojo naročnino, recimo jo povečam za večje ugodnosti?

Seveda. Napiši nam kratek mail s tvojimi željami, pa v najkrajšem času uredimo tudi spremembo.

Kako prekinem naročniško razmerje?

To storiš tako, da nam vsaj dva tedna pred potekom naročnine na e-mail [email protected] sporočiš, da jo prekinjaš.

Posamezno naročniško razmerje traja sicer 1 leto in se avtomatično podaljšuje, če ga pravočasno ne odpoveš.

Mi eFrend lahko pomaga pri nakupu in inštalaciji polnilnice?

Absolutno. eFrend sodeluje z najboljšimi strokovnjaki, ki imajo tudi ustrezne licence za inštalacijo polnilnic.

Postopek za naročilo strokovnjaka je zelo enostaven. Preprosto greš v trgovino in kupiš Ogled lokacije in nasvet za polnilnico. Če hočeš, da se ti strošek tega nakupa upošteva pri ceni polnilnice, se najprej registriraj v eFrenda. Rezultat ogleda bo konkretni nasvet za tebi primerno polnilnico in celovita ponudba za vgradnjo tvoje polnilnice. Vse dobiš na svoj mail oziroma v tvoj predal na eFrendu.

Lahko nam tudi sporočiš, da te zanima nakup ali inštalacija – tako da nam pišeš kar na mail [email protected]. Povej nam na kratko, kakšne so tvoje želje in kmalu te bo kontaktiral eFrend mojster. Vsekakor pa ne kupuj polnilnice kar na slepo, brez tega, da bi vedel, katera je primerna za tovjo lokacijo in avto. Če vse to že veš, je seveda pri eFrendu možen tudi samo nakup polnilnice. 

Pri eFrendu smo naredili izbor več tipov polnilnic od top proizvajalcev, tako da polnilnico enostavno kupiš tudi tukaj, kar preko spleta. Če si naročnik eFrenda (imaš kupljen paket), so zate polnilnice tudi bistveno cenejše. 

Po izbiri in nakupu ustrezne polnilnice sledi njena vgradnja, to je postavitev, priklop in meritev. Tudi to je možno kupiti v eFrendovi trgovini - hkrati s polnilnico ali pozneje, ko polnilnico že imaš. Priporočamo prvo varianto, ali pa kar nakup celovitre storitve - z ogledom, polnilnico in vgradnjo. Če kupiš polnilnico in vgradnjo, te bo eFrendov mojster vsekakor obiskal in po potrebi bosta prilagodila tvojo izbiro polnilnice - brez dodatnih stroškov - če tvoja lokacija ni primerna za prvotno izbiro. Bodi pa pozoren na to, da bo v primeru, ko je treba lokacijo prilagoditi (recimo potegniti dodatne kable, prekopati dvorišče ali še kaj), ta strošek ni vštet v izvedbi vgradnje polnilnice. Vsaka lokacija je namreč drugačna in zahteva različno velike prilagoditve. Oceno tega stroška bo naredil mojster po ogledu tvoje lokacije.

Kakšen je potem najbolj splošen recept za to, da prideš do delujoče primerne polnilnice na tvojem domu? Najbolj učinkovito in stroškovno optimalno je takole:

1. Preveri katere polnilnice so primerne zate na tej povezavi; Tako si boš lahko vnaprej ogledal nabor primernih polnilnic in se odločil za eno izmed njih.

2. Naroči in kupi ogled lokacije in nasvet za polnilnico; s strokovnjakom bosta preverila tvojo izbiro in ocenila morebitne dodatne stroške.

3. Kupi polnilnico in njeno vgradnjo; v najkrajšem možnem času bo tvoja izbrana polnilnica strokovno pripravljena na polnjenja. 

4. Polni svoje eAvte in uživaj v eMobilnosti.

Zakaj bi sploh potreboval polnilnico, če so že skoraj povsod javne polnilnice?

Domača polnilnica je predvsem fajn zato, ker lahko polniš avto na primer ponoči, ko ga ne uporabljaš. Do jutra bo zagotovo poln, ti pa se boš brez skrbi lahko odpeljal v službo ali kamorkoli že drugam želiš. Tako ti, razen ob nekih daljših poteh, sploh nikoli ni treba iti na neko javno polnilnico in plačevati nekoliko dražja polnjenja. 

Še bolj je polnilnica smiselna, če imaš doma tudi sončno elektrarno. Takrat polniš praktično zastonj (no, seveda upoštevaj v temu naložbo, ki si dal v izgradnjo elektrarne).

Zakaj bi kupil naročnino eFrend in bil s tem član AMZS, če nimam avta? Kaj pa, če imam avto, pa ni električen?

Da koristiš prednosti in ugodnosti AMZS članstva, ne potrebuješ svojega avta. Pomoč na cesti, popuste in akcije lahko koristiš za različna prevozna sredstva (avto, motor, kolo, kombi, ...), ki jih uporabljaš, četudi niso v tvoji lasti. Poglej na www.AMZS.si za več informacij. Imajo res obširno ponudbo in odlične rešitve!

Če imaš avto, pa ni treba, da je ta avto električen, da dobiš vse ugodnosti iz eFrend naročniškega paketa. Namen paketov je zaenkrat predvsem v tem, da čim lažje in ugodneje prideš do eMobilnosti. Da nam bo vsem skupaj bolj fajn ☺.

Kje zvem več o AMZS članstvih?

AMZS članstvo in njegove različne kategorije so podrobneje opisane tukaj.

Pri eFrendu lahko v sklopu naročniškega paketa dobiš Osnovno, Plus ali Premium članstvo za eno osebo.

Glavna razlika med članstvi je ta, da Osnovno omogoča pomoč na cesti v Sloveniji, Plus in Premium pa dodatno še v tujini. S Premium članstvom dobite tudi zdravstveno in turistično zavarovanje v tujini s kritji do 50.000 €.

Vsa članstva prinašajo popuste in ugodnosti AMZS in pri partnerjih AMZS.

 

Kje zvem več o Avant2Go članstvu?

Avant2Go članstvo je podrobneje opisano tukaj.

Pri eFrendu se lahko v sklopu naročniškega paketa zastonj vpišeš v Avant2Go članstvo (če še nisi vpisan) in dobiš 40, 70 ali 100 EUR v svojo denarnico, ki te čaka v Avant2Go aplikaciji. V vseh paketih je vključeno zavarovanje za tvoje vožnje z Avant2Go vozili s franšizo 300 EUR.

Po nakupu eFrend paketa preprosto sledi navodilom, ki ti jih pošlje eFrend - najprej elektronsko podpišeš pogodbo o souporabi vozil, nato pa ti pošljemo povezavo do aplikacije, ki si jo naloži na telefon. In vesele vožnje z električnimi avti se lahko začno!

Avant2Go lahko uporabljaš že v večjih krajih v Sloveniji, kot so Ljubljana, Maribor, Kranj, Murska Sobota, Novo mesto ter na Letališču Jože Pučnik. Kmalu jih pričakujemo še drugje :).

Kako deluje eFrend za podjetja in kako za posameznike?

eFrend ponuja rešitve eMobilnosti na enem mestu. V svojo ponudbo vključuje nasvete, zanimivosti, izdelke in storitve svojih partnerjev in drugih preverjenih ponudnikov iz področja eMobilnosti. 

Ponudba je primerna tako za fizične osebe, kot tudi za podjetja. Ob iskanju rešitev iz eMobilnosti gre za različne obsege, če rešitev išče individualec ali pa podjetje. Zato smo svetovanje in eFrendovo ponudbo ugodnosti za podjetja ločili od standardne ponudbe z eFrend ugodnostmi, ki jo sicer najdete v naši trgovini. Podjetja ste zato vljudno vabljena na našo podstran "Za podjetja", kjer vam ponujamo nakup uvajalnega paketa v eMobilnost, lahko pa zgolj naročite našega svetovalca. Z njim boste pregledali potrebe vašega podjetja, nato pa vam bo pripravil posebno ponudbo za vaš konkreten primer. 

Za vse ostale je eFrend pripravil posebne pakete, s katerimi boste v eMobilnost lahko vstopali po sebi prilagojenem tempu. Dokler ne boste popolnoma eMobilni, vas v sklopu teh paketov čakajo storitve iz obeh svetov - električnega in fosilnega, saj boste preko članstva pri AMZS deležni članskih storitev za vsa svoja vozila. Podrobneje o delovanju eFrenda za posameznike izveš tukaj.

Vsekakor pa je eFrendov spletni portal dostopen vsem, ne zgolj naročnikom na pakete. Berite naše vsebine, pišite nam in uživajte v svoji eMobilnosti!

Kako poteka aktivacija članstev pri AMZS in Avant2Go, ki jih kupim v eFrend paketu?

Po nakupu kateregakoli eFrend paketa te čaka še postopek aktivacije naročnine in tvojih novih članstev pri AMZS in Avant2Go. Najprej sledi navodilom iz maila, ki si ga dobil/a takoj po nakupu paketa - klikneš na gumb za registracijo. Če se pred nakupom še nisi registriral/a, si najprej ustvariš svoj profil, kjer te bodo že čakale informacije o tvojem novem paketu. Čestitke!!

Sedaj je potrebna še aktivacija tvojih novih članstev.

Če si že član AMZS in Avantcar, si ta korak nekoč že opravil/a, zato braaaavo, zate več ni dodatnega dela!!! Če pa si novinec, boš še malce telovadil/a z miško ali prstom.

Ob naslednjem vpisu na eFrend portal s tvojim mailom in izbranim geslom, bo na portalu velik rdeč opomnik za aktivacijo članstev. Klikneš nanj in slediš navodilom. Vodili te bomo skozi podpis pogodbe za uporabo Avant2Go in pa podpis pristopnice v AMZS. Dodal/a boš še tvoje dodatne osebne podatke, ki so potrebni za podpis teh dokumentov, elektronsko podpisal dokumente in voila, postopek bo končan.

Na mail ti bomo poslali še podpisan pdf pogodbe / pristopnice. Če si postal/a nov član AMZS, boš po pošti dobil/a še lično AMZS kartico. Avant2Go ekipa pa te bo po mailu obvestila, da te na računu s tvojim mailom čaka dobropis. Zato si sedaj še hitro naloži Avant2Go aplikacijo in se začni voziiitiii!

Uživaj na polno v eMobilnosti!

Postani pravi eFrend

Prijavite se in uživajte ugodnosti platforme.

2/2

Vnesite svoje podatke